Сем Альтман приєднався до Microsoft

Звільнений СЕО OpenAI Сам Альтман приєднається до Microsoft. Про це в Twitter повідомив СЕО Microsoft Сатья Наделла.

Ключові факти 

  • Колишній СЕО OpenAI Сем Альтман і президент компанії Грег Брокман разом приєднаються до Microsoft, де очолять нову передову дослідницьку групу ШІ. 
  • «Місія триває», – написав Альтман у своєму Twitter.  
  • Також Наделла додав, що Microsoft відданий партнерству з OpenAI. 
  • «Ми з нетерпінням чекаємо знайомства з Емметом Широм і новою командою керівництва OAI і співпраці з ними», – написав Наделла.  

Контекст 

17 листопада рада директорів OpenAI звільнила Сема Альтмана з посади СЕО компанії. Тимчасовим СЕО призначили СТО компанії Міру Мураті.  

Після звільнення Альтмана у відставку також подав співзасновник та топменеджер OpenAI Грег Брокман. Крім того, про звільнення повідомили три старші дослідники OpenAI — Якуб Пахоцкі, Олександр Мадрі та Шимон Сідор.

Рада директорів почала обговорювати повернення Альтмана в компанію під тиском інвесторів і загрозою масового звільнення співробітників. 

Альтман завітав до офісу OpenAI вранці 19 листопада, сказавши, що це буде «перший і останній раз», коли він носитиме гостьовий бейдж. 

20 листопада стало відомо, що Альтман не повернеться на посаду СЕО OpenAI, обов’язки тимчасового СЕО компанії буде виконувати співзасновник та колишній СЕО стрімінгової платформи Twitch Еммет Шир. 

13 листопада повідомлялося, що OpenAI планує залучити додаткове фінансування від Microsoft на створення «суперінтелекту». 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *