СБУ проводить обшуки у «Київгумі», робота єдиного в Україні виробника аптечок для ЗСУ паралізована

Служба безпеки України прийшла з обшуками до єдиного в Україні виробника аптечок для ЗСУ, підприємства «Київгума», повідомив генеральний директор компанії Андрій Острогруд. Обшуки тривають в офісі компанії та її дочірніх підприємствах.

Тільки до 7 січня даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • За словами Острогруда, обшуки тривають із 7:00 одночасно за шістьма адресами, зокрема у ТОВ «Київгума», її дочірніх компаніях, а також у засновників.
  • Гендиректор повідомив, що правоохоронці вручають підозри, робота компанії паралізована.
  • «Судові ухвали датовані ще 22 грудня 2023 року, а прийшли чомусь тільки зараз… Вже підписали підозру одному з засновників та директорів компаній. Наразі працюють кращі адвокатські обʼєднання, встановлюємо всі обставини та доводи», – написав Острогруд.

Контекст

ТОВ «Київгума» займається виробництвом виробів з гуми, латексу, ПВХ, ТЕП і силікону, як підприємство повного циклу виготовляє понад 4000 найменувань продукції.

Раніше Острогруд уже повідомляв про тиск з боку правоохоронних органів на його компанію і повʼязував його з лобіюванням закупівлі для ЗСУ аптечок китайського виробництва. Гендиректор «Київгуми» є одним з ініціаторів громадського руху «Маніфест 42», спрямованого на протидію корупційного тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

У серпні очільник підприємства був присутній на зустрічі координаційної платформи Офісу президента з вирішення проблемних питань силами бізнесу і правоохоронців, повідомляв заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *