СБУ оголосила в розшук російського мільярдера Фрідмана

Служба безпеки України оголосила у розшук російського мільярдера Михайла Фрідмана, про це свідчить розшукова база МВС. Його підозрюють у причетності до фінансування війни проти України.

Ключові факти

  • Зазначається, що Фрідман переховується від органів досудового розслідування, а дата його зникнення – 10 жовтня 2023 року.
  • Йому інкримінують ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою).
  • Відповідно до даних, Фрідману не було обрано запобіжний захід.

СБУ оголосила в розшук російського мільярдера Фрідмана /Фото 1

Скриншот з бази МВС

Контекст

На початку вересня Служба безпеки України повідомила Фрідману про підозру. Слідство заявляє, що з початку великої війни Фрідман «влив» близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора. Серед них – Тульський патронний завод, який виробляє набої, а також Уральський оптико-механічний завод імені Яламова, де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків і вертольотів РФ.

Для фінансування «проєктів» Кремля він використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп», повідомляли в СБУ.

За твердженням СБУ, Фрідман задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «Армия России», що постачаються окупантам на передову. А також: організації збору матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, які воюють в Україні; страхування військової техніки, життя і здоров’я російських загарбників на фронті; забезпечення співпраці власного телекомунікаційного підприємства з ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі РФ мобільний зв’язок в тимчасово окупованих регіонах України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *