Росія знищила майже всю теплову енергетику України та може атакувати АЕС – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС і у просить надати Україні сучасні засоби ППО, про це він сказав, виступаючи по відеозвʼязку на засіданні Євроради, пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику. Греблі та обладнання гідроелектростанцій, а також газова інфраструктура зазнають терористичних атак», – повідомив Зеленський.
  • Він додав, що Росія також не відмовляється від радіаційного шантажу і продовжує нехтувати безпекою Запорізької АЕС.
  • «Ми не виключаємо, що інфраструктура інших наших атомних електростанцій і розподільчих мереж також перебуває під загрозою з боку російського терору», – сказав він.
  • Президент заявив, що Росію може зупинити тільки ППО – конкретні системи, такі як «Patriot», «Iris-T», «Samp-Т», Nasams. «Системи, які у вас є. Вони потрібні Україні просто зараз — потрібні, щоб перешкодити Путіну використовувати терористичні методи», – пояснив Зеленський.

Контекст

У ніч на 11 квітня Росія атакувала Трипільську ТЕС у місті Українка Київської області. Внаслідок обстрілу ТЕС повністю зруйнована. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія змогла знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *