Росія вкотре атакувала Україну «шахедами», є влучання у припортову інфраструктуру Подунавʼя

У ніч на четвер, 12 жовтня, Росія атакувала Україну ударними БпЛА, було знищено 28 із 33 «шахедів», повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Нічна атака була спрямована на припортову інфраструктуру Подунавʼя.

Ключові факти

  • Атаку «шахедами» окупанти здійснили з північного та південного напрямків – Білгородської області та з мису Чауда в Криму.
  • Усього було зафіксовано пуски 33 «шахедів» по різних напрямках, протиповітряна оборона працювала в щонайменше шести областях України.
  • Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із ППО знищено 28«Shahed-131/136.
  • За даними Сил оборони Півдня України, внаслідок атаки є влучання, пошкоджено складські будівлі в припортовій зоні на півдні Одещини, а також приватні будинки мирних мешканців.
  • Попередньо відомо про одну поранену цивільну особу.
  • Голова Одеської військової обласної адміністрації Олег Кіпер повідомив, що над областю ППО збили 10 «шахедів».
  • «В Ізмаїльському районі зафіксовані пошкодження припортової інфраструктури та житлових будинків. На місці виникли пожежі, їх вже ліквідовано», – написав він.

Контекст

Росія веде систематичні атаки на портову та логістичну інфраструктуру Півдня України з метою завдати шкоди експортному потенціалу України.

За словами віцепремʼєра Олександра Кубракова, з 18 липня, після виходу РФ із «зернової угоди», через російські атаки в Україні пошкоджено більше сотні обʼєктів портової інфраструктури: склади зерна та олійних культур; зернові термінали; портові крани й обладнання; судна. Внаслідок цих атак близько третини портової інфраструктури пошкоджено або знищено. За даними британського уряду, за два місяці російських атак на порти Україна втратила третину експортного потенціалу.

У ніч на 10 жовтня Росія атакувала Одеську область ударними безпілотниками, зазнала пошкоджень логістична інфраструктура, повідомляв Кіпер.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *