OpenAI планує випустити оновлення для розробників додатків на основі ШІ

Компанія OpenAI має намір представити великі оновлення для розробників у наступному місяці, щоб зробити створення програмних додатків на основі моделей штучного інтелекту дешевшим і швидшим, пише Reuters із посиланням на джерела. Творець ChatGPT намагається залучити більше компаній до використання його технології.

Ключові факти

  • Оновлення включають додавання сховища памʼяті до інструментів розробника для використання моделей штучного інтелекту. 
  • Теоретично це може скоротити витрати виробників додатків майже в 20 разів, вирішуючи серйозну проблему для партнерів, чиї витрати на використання потужних моделей OpenAI можуть швидко зрости, оскільки вони намагаються побудувати стійкий бізнес шляхом розробки та продажу програмного забезпечення для ШІ.
  • Компанія також планує представити нові інструменти, такі як можливості машинного зору, які дозволять розробникам створювати додатки, здатні аналізувати зображення та описувати їх з потенційними варіантами використання в таких галузях, як розваги та медицина.
  • Нові функції відображають прагнення компанії стати популярною платформою для розробників, як і передбачав її генеральний директор Сем Альтман. 
  • Очікується, що нові функції буде представлено на першій в історії конференції розробників OpenAI у Сан-Франциско 6 листопада, повідомили джерела. 
  • Оновлення покликані спонукати компанії використовувати технологію OpenAI для створення чат-ботів та помічників на базі ШІ.
  • Запланований випуск так званого API (Application Program Interface) здешевить для компаній створення додатків за рахунок запамʼятовування історії розмов за запитами.
  • Ще одне оновлення, Vision API, дасть змогу створювати програмне забезпечення, яке може аналізувати зображення. Надання розробникам цього інструменту також знаменує важливий крок у розгортанні OpenAI так званих мультимодальних можливостей, які обробляють і генерують різні типи мультимедіа, окрім тексту, такі як зображення, аудіо та відео.

Контекст

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали всі клієнти, які платять за ChatGPT API.

28 серпня OpenAI презентувала ChatGPT Enterprise – корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та засобами захисту конфіденційності. Вона дає можливість користувачам вводити набагато довші запити й звертатися до чат-бота необмежену кількість разів, а також гарантує шифрування даних.

Річний виторг компанії OpenAI, яка створила ChatGPT і генератор зображень Dall-E, наблизився до $1 млрд. Ця цифра значно перевищує прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам.

У вересні OpenAI презентувала Dall-E 3 – останню версію свого інструменту перетворення тексту на зображення, який використовує надзвичайно популярний чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT для заповнення підказок.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *