Росія обстріляла ТЕЦ, яка живить Харків – Терехов

Росія вранці 11 квітня вчергове обстріляла Харківську область – пошкоджено ТЕЦ, яка живить місто, і повністю зруйнована трансформаторна підстанція. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Попри значні руйнування, місто Харків продовжує функціонувати: відновлена робота метрополітену, запущено тролейбусні та деякі трамвайні маршрути, повідомив мер. 
  • «Але Харкову зараз дуже потрібна сучасна система ППО. Без неї все, що ми відновлюємо, буде знову атаковане ворогом», – наголосив Терехов.
  • Офіс президента та інші міста й області України надають Харкову генератори і пальне, щоб допомогти вистояти в умовах регулярних ворожих атак на енергетичну галузь, додав він.

Контекст

Після масованої атаки на Харків 22 березня місто чи не щодня потерпає від агресора. Тільки за 8 квітня під обстріл РФ потрапили Індустріальний і Шевченківський райони Харкова. 

Зруйновані місцева ТЕЦ-5 та Зміївська ТЕС – найбільша станція у Харківській області. «Знищені всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання», – йшлося в повідомленні «Центренерго».

За графіком, харківʼяни мали б залишатися без світла до чотирьох годин на добу, однак відключення тривають довше. «Укренерго» ввело додаткові обмеження, пояснюють у «Харківобленерго». 

Як це вплинуло на можливість пересуватися містом, роботу банків і крамниць, читайте в матеріалі Forbes.

Росія в ніч на 11 квітня атакувала Трипільську ТЕС компанії «Центренерго», що у місті Українка Київської області. Голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота заявив, що після атаки Трипільська ТЕС повністю зруйнована.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *