Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання у Авдіївський коксохім

Зранку 10 жовтня Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів з боку окупантів, повідомляє Міністерство внутрішніх справ. Упродовж минулої доби армія РФ завдала 10 ударів по мирному населенню Донеччини. 

Ключові факти

  • За даними Генштабу, Авдіївка опинилася під авіаційним ударом. На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив понад 15 невдалих атак у районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 

Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім /Фото 1

Фото: Нацполіція

Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім /Фото 2

Фото: Нацполіція

Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім /Фото 3

Фото: Нацполіція

  • На півночі від Авдіївки тривають важкі бої, повідомив Суспільному начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.
  • «З 06:00 масовані обстріли з танків, ствольної артилерії та «Градів. Тривають важкі бої на північ від міста», – сказав він.
  • За словами народного депутата, колишнього гендиректора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, окупанти намагаються штурмувати Авдіївку з третьої ранку. «Вже 12 авіаударів… Місто у вогні. Щойно прилетіло вкотре в будівлю заводоуправління АКХЗ. Наші військові тримають оборону», – написав він.

Росія обстріляла Авдіївку з артилерії та танків, є влучання в цивільні обʼєкти і коксохім /Фото 4

Фото: Муса Магомедов

  • За інформацією МВС, минулої доби окупанти завдали авіаудару по Авдіївці, а потім накрили місто з «Градів» і артилерії. Поранено двох людей, зруйновано багатоквартирний будинок.
  • У селі Костянтинівка Мар’їнської громади російські снаряди вбили людину. Двоє мешканців Єлизаветівки дістали травми внаслідок артилерійського обстрілу села. У Диліївці пошкоджено три приватні оселі, по одній – в Торецьку та Дачному.

Контекст

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні. Підприємство входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є СКМ Рината Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Наприкінці вересня група «Метінвест» попередила про можливе погіршення екологічної ситуації у регіоні внаслідок обстрілів російськими військами Авдіївського коксохімічного заводу. 28 вересня по коксохіму РФ нанесла авіаційні удари, бомби влучили у цех уловлювання підприємства, зайнялася пожежа.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *