РФ вночі атакувала Кременчуцький НПЗ, виникла пожежа

Росія в ніч на 1 листопада атакувала ударними безпілотниками Полтавщину. Є влучання по Кременчуцькому нафтопереробному заводу (НПЗ). Про це повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Ключові факти

  • Цієї ночі ворог неодноразово атакував Полтавщину БпЛА. Повітряна тривога тривала понад чотири години, повідомив Пронін. 
  • За його словами, є влучання по нафтопереробному заводу в Кременчуці. «Виникла пожежа, її ліквідували рятувальники. Ситуація контрольована. Попередньо без постраждалих. Інформація про руйнування з’ясовується. Підприємство не працює. Усі відповідні служби на місці», – зазначив голова Полтавської ОВА.
  • Він також наголосив, що частину ворожих безпілотників захисники приземлили.

Росія атакувала ударними дронами Кременчуцький НПЗ /Фото 1

Пожежа на Кременчуцькому НПЗ після російської атаки. Фото: Філіп Пронін

Контекст

За даними Повітряних сил ЗСУ, вночі 1 листопада РФ атакувала Україну 20 «Шахедами» і ракетою Х-59, 18 безпілотників та ракету вдалося збити.

Востаннє Кременчуцький НПЗ ворог атакував в ніч на 20 вересня.

Кременчуцький НПЗ, який належить «Укртатнафті», – це найбільший в Україні нафтопереробний завод, який займав понад третину всього українського ринку палива. Росія випустила по заводу понад 30 ракет. З березня 2022 року підприємство зупинило роботу. Втрати від обстрілів – $400 млн, за оцінкою Київської школи економіки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *