Резніков пообіцяв піти у відставку у разі підтвердження схеми із закупівлею курток для ЗСУ

Міністр оборони України Олексій Резніков пообіцяв піти у відставку, якщо звинувачення в закупівлі літніх курток замість зимових підтвердяться. Напередодні видання Українська правда і Центр протидії корупції опублікували спільне розслідування про те, що Міноборони закупило у турецької компанії 180 000 літніх курток замість зимових за завищеною ціною. Свій коментар Резніков надіслав Forbes і ще шести виданням. 

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • «Я пропоную парі. Якщо виявиться, що Міністерство оборони дійсно поставило 180 000 літніх курток замість зимових, то я, міністр оборони України Олексій Резніков, пишу заяву про відставку», – заявив міністр.
  • Натомість, за словами Резнікова, якщо виявиться, що були поставлені 180 000 зимових курток, а не літніх, то народна депутатка Анастасія Радіна складає мандат, а журналіст УП Михайло Ткач іде з видання і на три роки припиняє займатися журналістикою.
  • Арбітрами в парі Резніков запросив Комітет з депутатської етики Верховної Ради та Комісію журналістської етики, а спостерігачами – редакції авторитетних українських видань. «Пропоную написати про цю пару і приєднатися, ставши спостерігачами», – сказав Резніков.
  • Він також пообіцяв надати «всі документи, докази, факти і матеріали», що стосуються справи, щоб переможець парі був очевидний.

Контекст

10 серпня ZN.UA опублікувало розслідування журналіста Юрія Ніколова про те, що Міноборони закупило у турецької компанії 233 000 зимових курток за $20 млн. За даними митних документів, які отримав Ніколов, вартість партії з 4900 курток дорогою з Туреччини в Україну зросла втричі – з $142 000 до $421 000, або з $29 до $86 за одиницю. Крім того, видання повідомило, що вага курток засвідчила, що вони були літні.

25 серпня УП повідомила, що одним із власників турецької компанії, яка отримала $30 млн від Міноборони на «літні куртки», є Олександр Касай – племінник нардепа від «Слуги народу» Геннадія Касая.

Міністр оборони Резніков спростував інформацію, що куртки були літніми і заявив, що їх «скоро покажуть». 23 серпня відбулося засідання комітету, на яке заступник міністра Денис Шарапов приніс із собою куртки, але вони виявилися з іншої партії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *