«Рекордний пакет». Велика Британія анонсувала військову допомогу на $617 млн для України

Британський премʼєр-міністр Ріші Сунак сьогодні відвідає Польщу та оголосить там про виділення Україні £500 млн ($617 млн) військової підтримки, йдеться у повідомленні британського уряду. Кошти буде використано для доставки боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Сунак зустрінеться з премʼєр-міністром Польщі Дональдом Туском, щоб обговорити поглиблення відносин між Великою Британією та Польщею, а лідери проведуть переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Варшаві з питань європейської безпеки та підтримки України.
  • Потім премʼєр-міністр вирушить до Німеччини, щоб зустрітися з канцлером Олафом Шольцем у Берліні.
  • Додаткове фінансування у розмірі £500 млн збільшить до £3 млрд військову допомогу Великої Британії Україні цього фінансового року. 
  • Кошти буде використано для швидкої доставки вкрай необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки. 
  • Дрони передбачається закуповувати у Великій Британії, а отримані кошти підуть на розширення внутрішніх ланцюжків постачання оборонної продукції.
  • Міністерство оборони також відправить із Великої Британії найбільшу в історії країни партію обладнання, щоб допомогти відбити російське вторгнення. Воно включає: 60 човнів, понад 1600 ударних ракет і ракет ППО, а також додаткові високоточні ракети великої дальності Storm Shadow.
  • Також у пакет увійдуть понад 400 машин, у тому числі 160 захищених мобільних автомобілів Husky, 162 бронемашини та 78 всюдиходів і ще близько 4 млн боєприпасів до стрілецької зброї.
  • Британський міністр оборони Грант Шаппс назвав цей пакет військової допомоги «рекордним».

Контекст

Нещодавно Велика Британія виділила майже £150 млн ($186,8 млн) на зміцнення енергетичного сектора України. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *