Протест перевізників. «Укрзалізниця» почала переправляти фури потягами через кордон (відео)

«Укрзалізниця» готується переправляти навантажені на контрейлерні платформи українські фури, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, пише «Інтерфакс-Україна». За його словами, у такий спосіб українські експортери намагаються розв’язати проблему з блокадою українсько-польського кордону.

Ключові факти

  • Ткачов підтвердив справжність поширюваного у мережі відео, на якому залізницею рухаються навантажені на платформи фури. 
  • Наразі польські митники на ПП «Ізов – Хрубешув» проводять огляд навантаженого 23 українськими фурами тестового контрейлерного поїзда, сказав Ткачов.
  • За його інформацією, українська та польська сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці є питання щодо габаритів вантажів, а також наявності у баках фур палива.
  • «Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку», – сказав представник УЗ.
  • Оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу «Ліски».

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

1 грудня заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач та держсекретар міністерства інфраструктури Польщі Рафал Вебер погодили заходи для розблокування кордону.

4 грудня у напрямку з України до Польщі на ПП «Угринів – Долгобичув» почався пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т. 

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *