Причетність ІДІЛ та 133 загиблих. Усе що відомо про стрілянину у Crocus City Hall в Підмосковʼї

Унаслідок теракту в підмосковному концертному залі Crocus City Hall загинуло 133 особи, повідомив Слідчий комітет РФ. Відповідальність за атаку взяли на себе бойовики «Ісламської держави».

Ключові факти

  • Сполучені Штати мають у своєму розпорядженні розвідувальні дані, що підтверджують відповідальність «Ісламської держави» за стрілянину, заявив Reuters американський чиновник. Він повідомив, що останніми тижнями Вашингтон попереджав Москву про можливість нападу.
  • Володимир Путін у зверненні до росіян заявив, що чотирьох підозрюваних у скоєнні теракту в Crocus Сity Hall вже затримали. За його словами, вони, намагаючись сховатися, нібито рухалися в бік України, де для них було підготовлено «вікно» для переходу через кордон. 
  • Загалом було затримано 11 осіб.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

  • РосЗМІ повідомляли, що усі затримані – іноземці, які мають російське громадянство. А от МВС РФ стверджувало, що всі стрільці – іноземні громадяни.
  • Головне управління розвідки України повідомило, що теракт у Москві є спланованою і свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою Путіна. 
  • «Її мета – виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації на Росії», – йдеться в заяві ГУР.
  • Білий дім вже наголосив, що не бачить жодних ознак причетності України до збройного нападу на концертний зал у Підмосков’ї, повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише Fox News.

Контекст

У пʼятницю, 22 березня, ввечері у Підмосков’ї у в концертному залі Crocus City Hall невідомі у камуфляжі розпочали стрілянину, пізніше у будівлі пролунали вибухи та виникла пожежа. 

МЗС України одразу відкинуло звинувачення, що почали лунати від російських офіційних осіб, у нібито причетності України до стрілянини в концертному залі у підмосковному Красногорську.

Радник керівника Офіса Президента Михайло Подоляк також заявив, що Україна не має жодного відношення до подій в концертному залі Crocus City Hall.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *