«Повна перемога все ближча». Зеленський зустрівся зі спікером Палати представників США у Вашингтоні

Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Кевіном Маккарті, а також із лідерами обох партій під час робочого візиту до США, повідомляє Офіс президента. Сторони обговорили першочергові оборонні потреби України. 

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • «Страждання українського народу від російських воєнних злочинів величезні, але вже понад половину окупованих українських територій звільнено від російських загарбників, і ми чітко бачимо, що повна перемога все ближча», – сказав він.

Офіс Президента України

Офіс Президента України

  • Зеленський поінформував про ситуацію на полі бою, обговорив першочергові оборонні потреби України й посилення спроможностей української ППО, особливо напередодні зимового періоду.
  • Президент наголосив, що перемога України буде гарантією того, що ні Росія, ні будь-яка інша диктатура не зможе дестабілізувати вільний світ. «І, щоб перемогти, ми повинні бути разом. І перемагати разом. Ми розраховуємо на вас, на вашу постійну підтримку», – сказав президент.
  • Зеленський подякував Палаті представників, Конгресу, обом партіям, Президенту США, його адміністрації та всьому американському народові за підтримку України.

Контекст

19 вересня президент США Джо Байден закликав продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією. Під час його промови на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку був присутній президент Володимир Зеленський. «Лише Росія несе відповідальність за цю війну», – сказав американський президент, він додав, що світ повинен «протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримати інших потенційних агресорів завтра». 

Байден готується прийняти Зеленського у Білому домі у четвер, 21 вересня. 

Байден вимагає виділити для України додаткові $24 млрд. Конгрес має затвердити додаткове державне фінансування до 30 вересня. Білий дім вважає, що $13 млрд на фінансування військових витрат України, які надійшли у запиті на додаткові витрати у розмірі $40 млрд, мають вирішальне значення для підтримки військових дій проти Росії, оскільки конфлікт переходить у більш інтенсивну фазу. Але республіканський опір допомозі зростає. 

Під час зустрічей у Вашингтоні 21 вересня Зеленський має намір закликати США надати Україні більше засобів протиповітряної оборони та запровадити більше санкцій проти РФ, про це він написав у соцмережах. За його словами, необхідно повністю позбавити Росію терористичного потенціалу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *