Посол Польщі про розсипане українське зерно: Неприйнятно. Поліція має запобігати, а не діяти постфактум

Випадки, коли польські протестувальники розсипають українське зерно, є неприйнятними. А польська поліція мала б запобігати таким випадкам, прокоментував дії польських фермерів в інтерв’ю Forbes Ukraine посол Польщі в Україні Ярослав Гузи.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  • Окремо слід розглядати випадок усередині Польщі, вважає посол. «Це була дуже організована акція зі зніманням з дронів, а не спонтанна дія», – каже Гузи. Поблизу кордону були менш масштабні інциденти.
  • «Прикро, що відбулися неприйнятні дії. Поляки й українці однаково ставляться до хліба та зерна. Впевнений, якщо запитати протестувальників, більшість погодиться з тим, що це неприйнятно», – каже посол. Але є радикальні групи, які вдавались до таких дій, вважає він.
  • Польська поліція проводить слідство у всіх справах про псування українського майна, переконує Гузи. Посольство запитувало поліцію про те, які дії були вжиті. Поліція шукає відповідальних. «Якщо знайдуть, то покарають», – впевнений посол. 
  • «Поліція повинна запобігати таким діям, а не шукати постфактум», – додав він.

Контекст:

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі кризи читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Наприкінці лютого протестувальники декілька разів виспали українське зерно. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков називав це політичною провокацією.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *