Пошкоджений в результаті масованого обстрілу РФ енергооб’єкт відновив роботу – «Укренерго»

Енергооб’єкт, який зазнав пошкоджень під час масованої ракетної атаки Росії у четвер, 21 вересня, знову працює, повідомляє «Укренерго». Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 411 населених пунктів. В уряді повідомили про початок енергетичного терору з боку Росії, пише «Інтерфакс-Україна».

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • За даними НЕК, вчора, 21 вересня, вранці було зафіксовано короткотермінове відключення високовольтної повітряної лінії на Дніпропетровщині.
  • Через обстріли є нові пошкодження мереж у прифронтових районах: Донеччини, Дніпропетровщини, Харківщини, Херсонщини. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.
  • Водночас премʼєр-міністр Денис Шмигаль на Регіональному економічному форумі повідомив, що Україна в цьому опалювальному сезоні краще готова до нового етапу енергетичного терору з боку Росії, який уже розпочався, пише «Інтерфакс-Україна». «Ми бачимо це за знищенням інфраструктури, виробництва, прокачки, зберігання пального. Ми бачимо це за першими ударами по регіональних підстанціях енергетичних в останні два тижні», – сказав він.
  • Шмигаль очікує, що атаки РФ триватимуть, але побудований захист: і активний у вигляді протиповітряної оборони, і пасивний у вигляді спеціальних конструкцій, працює і продовжує посилюватися.

Контекст

Вранці 21 вересня Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну. В різних областях є руйнування і постраждалі. За даними Повітряних сил ЗСУ, загалом ворог запустив 43 крилаті ракети, 36 вдалося збити.

Вчора ворог ударив по енергетичній інфраструктурі вперше за пів року. «Укренерго» заявило про пошкодження у пʼятьох областях, були часткові знеструмлення в Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Харківській областях.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *