Понад 74 000 нових ФОПів відкрили українці за перший квартал 2024 року

Рекордні 74 050 нових ФОПів відкрили українці за перший квартал 2024 року. Це на 33,6% більше, аніж торік, та 18% більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році, повідомив сервіс Опендатабот.

Ключові факти

  • Лідером за кількістю нових справ останні роки залишається Київ. За перший квартал поточного року у столиці зареєстрували 10 252 нових бізнесів, це 13,8% від загальної кількості. 
  • На другому місці Дніпропетровщина: 6800 новостворених бізнесів. Замикає трійку лідерів Київська область: 5700 нових ФОПів. 
  • Чверть новозареєстрованих ФОПів займаються роздрібною торгівлею – це найпопулярніша сфера, незмінна протягом останніх 4 років. 
  • Серед найбільш запитаних напрямків бізнесу серед українських підприємців також опинилися надання індивідуальних послуг та компʼютерне програмування. 

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі /Фото 1

Географія нових ФОПів

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі /Фото 2

Кількість реєстрацій нових ФОПів

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі /Фото 3

Найпопулярніші сфери діяльності нових ФОПів

Контекст

Минулого року українці відкрили рекордну кількість ФОПів за останнє десятиліття – 314 392, а кількість новостворених компаній приросла на 60% у порівнянні з показниками у 2022-му. Сфера перукарських послуг стала найчисельнішою серед ФОП, серед компаній значно зросла сфера будівництва.

Щокварталу Держстат оновлює зведені дані про кількість зареєстрованих підприємців і юридичних осіб. Forbes дослідив останнє оновлення і вибрав найцікавіші факти. Що відбулося в українському бізнесі за останні 12 місяців — у матеріалі Forbes.

У березні Мінфін запропонував ввести військовий збір для ФОПів та іншого бізнесу, який працює на спрощеній системі оподаткування. Чи підтримують такі зміни уряд та парламент і коли їх можуть ухвалити, читайте у матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *