OpenAI та Financial Times уклали угоду про ліцензування контенту

Financial Times уклало угоду з OpenAI про навчання моделей штучного інтелекту на основі архівного контенту видання в рамках останньої угоди зі стартапом, що підтримується Microsoft, пише FT.

Ключові факти

  • За умовами угоди FT надасть ліцензію на свої матеріали виробнику ChatGPT, щоб допомогти в розробці технології генеративного штучного інтелекту, яка може створювати текст, зображення та код, які не відрізняються від творів людини.
  • Угода також дозволяє ChatGPT відповідати на запитання короткими викладами статей FT із посиланнями на FT.com. Це означає, що 100 млн користувачів чат-бота по всьому світу можуть отримати доступ до матеріалів FT через ChatGPT.
  • Це пʼята подібна угода, укладена OpenAI за останній рік, після аналогічних угод з американською Associated Press, німецькою Axel Springer, французькою Le Monde та іспанською Prisa Media. Фінансові умови угоди не розголошуються.

Контекст

У грудні New York Times стала першою великою медіагрупою США, яка подала до суду на OpenAI та Microsoft, стверджуючи, що технологічні компанії отримали використали мільйони статей для створення моделей, що лежать в основі ChatGPT.

У позові йдеться, що компанія вела переговори про ліцензування з Microsoft та OpenAI «протягом кількох місяців», але вони «не привели до рішення».

За словами кількох людей, знайомих з ходом переговорів, минулого року OpenAI, Google, Microsoft і Adobe провели зустрічі з керівниками видавців новин, включаючи News Corp, Axel Springer, The New York Times, The Guardian і FT, щоб обговорити проблеми, повʼязані з їх продуктами штучного інтелекту.

Виконавчий директор News Corp Роберт Томсон заявив, що веде переговори з ШІ-компаніями про ліцензійний контракт, а глава Thomson Reuters Стів Хаскер заявив цього року, що компанія уклала низку угод з ШІ-групами.

Google, який також створив свого чат-бота Gemini, використовуючи контент з Інтернету, ще не уклав угоди з видавцями новин.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *