OpenAI презентувала нову серію ШІ-моделей o1

Компанія OpenAI запускає серію моделей штучного інтелекту o1, які здатні вирішувати складніші завдання, ніж попередні моделі, в галузі науки, кодування та математики, йдеться в повідомленні компанії. Стартап планує продовжити розробку та випуск моделей у серії GPT, на додаток до нової серії OpenAI o1.

OpenAI є одним з найбільших і найдорожчих стартапів у світі. Нещодавно компанія підняла свою оцінку для нового інвестраунду до $150 млрд, стверджують джерела Bloomberg.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія навчила нові моделі витрачати більше часу на обмірковування проблем, перш ніж дати відповідь, як це робить людина. Моделі вчаться вдосконалювати свій розумовий процес, пробувати різні стратегії та розпізнавати свої помилки.
  • Очікується, що розширені можливості міркування цих моделей можуть бути особливо корисні у вирішенні складних проблем в науці, кодуванні, математиці та подібних галузях. 
  • Наприклад, o1 може використовуватися фізиками для генерації складних математичних формул, необхідних для квантової оптики, та розробниками у всіх галузях для створення та виконання багатоетапних робочих процесів.
  • Компанія також випускає OpenAI o1-mini – швидшу та дешевшу модель, яка особливо ефективна під час кодування. 
  • Користувачі ChatGPT Plus та Team зможуть отримати доступ до моделей o1 у ChatGPT з 12 вересня. Користувачі ChatGPT Enterprise та Edu матимуть доступ до моделей з наступного тижня. Згідно із повідомленням, це попередній перегляд моделі, очікуються регулярні оновлення та покращення. 

Контекст

Заснована в 2015 році, компанія OpenAI опинилася в центрі швидкого переходу технологічної галузі до ШІ, викликавши інвестиційний ажіотаж з дебютом у 2022 році свого чат-бота ChatGPT. Продукти компанії, здатні генерувати реалістичні зображення і текст всього з декількох слів підказок, привернули увагу як споживачів, так і інвесторів.

Нещодавно OpenAI почала навчання більш потужної моделі штучного інтелекту, яка могла б допомогти їй випереджати зростаючу кількість конкурентів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *