Одеський «Стальканат» заявив про скорочення поставок в ЄС через обмеження на кордонах

ПрАТ «Виробниче обʼєднання «Стальканат» (Одеса) вимушено скорочує поставки в ЄС через обмеження на польських кордонах. Про це повідомив «Інтерфакс-Україна» генеральний директор «Стальканату» Сергій Лавриненко.

Ключові факти

  • Гендиректор зазначив, що підприємство наразі працює приблизно на 60% на експорт, і на 40% – на внутрішній ринок.
  • «Але останнім часом поставки в ЄС затримуються через Польщу, а йдуть поставки з країн Азії», – наголосив топменеджер.
  • За його словами, компанія підготувалася до зимового періоду обмежень, хоча ситуація складна. І додав, що сподівається, що держава захищатиме українські компанії на зовнішніх ринках.

Контекст

ПрАТ «Стальканат» – найбільший виробник сталевих канатів в Україні. За підсумками роботи у 2022 році чистий дохід компанії склав 3,2 млрд, тоді як у 2021 році його не було, оскільки підприємство на той момент перебувало в процесі створення внаслідок виділення зі складу ПрАТ «Стальканат-Силур».

На підприємстві у 2022 році працювало понад 900 співробітників. 

Згідно зі звітом, власникам акцій у 2022 році було виплачено 197,2 млн грн дивідендів.

ПрАТ «ВО «Стальканат-Силур» (Одеса) раніше мало дві філії – в Одесі та в Харцизьку Донецької області. Керівництво компанії 1 грудня 2016 року офіційно повідомило про зупинку філії компанії в окупованому Харцизьку – відповідне оголошення було опубліковано в «Урядовому кур’єрі». Пізніше керівництво ПрАТ «ВО «Стальканат-Силур» заявило про захоплення філії компанії в Харцизьку, направило заяву в Національну поліцію.

За даними компанії на кінець 2022 року, у Давида Немировського (Україна) перебувало 50,0001% акцій ПрАТ «Стальканат», в Антона Міхаленка – 23,7%, в Едері Лірона (обидва – Ізраїль) – 23,1%, у Віталія Дубовича (Україна) – 3,1999%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *