Обʼєднання «Датагруп-Volia» і lifecell – скільки вони інвестують в Україну

Угода з купівлі французьким мільярдером Ксавʼє Ньєлем провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Volia» і оператора lifecell принесе в країну $1,5 млрд інвестицій. Про це в інтервʼю Forbes Ukraine сказав CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба, який очолить об’єднану компанію.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • «16 квітня вирішується доля $1,5 млрд інвестицій, в які входять сума угоди та інвестиційні зобов’язання на п’ять років», – сказав Шелемба.
  • 16 квітня суд розглядатиме апеляцію материнської компанії lifecell – Turkcell – про знаття арешту 20% корпоративних прав оператора. Їх арештували у жовтні 2023-го нібито через наявність у структурі власності підсанкційних російських бізнесменів.
  • «Нам потрібно буде багато інвестувати в розвиток мереж і нові технології, – сказав Шелемба. – Чим більш ефективні ми будемо, тим більше буде рости обсяг бізнесу».

Контекст

8 квітня інвесткомпанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про плани злиття третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia».

Заявку на придбання lifecell та ще двох українських активів турецької Turkcell Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає понад три місяці.

Потенційно придбання lifecell буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Ньєль готовий заплатити за українські активи $525 млн. Також у березні АМКУ дозволив Ньєлю придбати «Датагруп-Volia». Сума угоди може бути $120 млн, писав раніше Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *