Nvidia в рази наростила чистий прибуток і виручку за підсумками кварталу

Чистий прибуток і виручка американського виробника процесорів Nvidia зросли у рази за підсумками четвертого фінансового кварталу, який закінчився 28 січня, йдеться в пресрелізі. Компанія прогнозує, що зростання продовжиться і в наступному кварталі.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Чистий прибуток досяг $12,3 млрд у порівнянні з $1,4 млрд за відповідний період минулого року (+769%). Скоригований прибуток склав $5,16 на акцію.
  • Виручка злетіла до $22,1 млрд із $6,05 млрд роком раніше (+265%). 
  • Підрозділ дата-центрів Nvidia отримав виручку у $18,4 млрд (+409%). 
  • Виручка ігрового бізнесу зросла до $2,9 млрд (+56%). Примітно, відеокарти для ігор були основним бізнесом компанії до того, як її чипи для штучного інтелекту почали набирати обертів.
  • Компанія планує у першому фінансовому кварталі отримати виручку близько $24 млрд за консенсус-прогнозу в $22,2 млрд.
  • Проте гендиректор Nvidia Дженсен Хуанг у розмові з аналітиками зазначив, що компанія, ймовірно, не зможе підтримувати таке зростання чи рівень продажів протягом всього року, пише CNBC.
  • Акції Nvidia злетіли на понад 9% на додаткових торгах у середу, 21 лютого. 

Контекст

За даними LSEG, аналітики в середньому прогнозували, що виручка Nvidia за останній квартал збільшиться більш ніж утричі, до $20,37 млрд, чому сприяє попит на її висококласні чипи штучного інтелекту. За прогнозами аналітиків, скоригований чистий прибуток мав зрости більш ніж на 400%, до $11,38 млрд, у четвертому фінансовому кварталі.

Nvidia контролює близько 80% ринку високопродуктивних чипів для штучного інтелекту, а минулого тижня її ринкова капіталізація затьмарила ринкову капіталізацію Amazon і Alphabet, що зробило її третьою за величиною компанією на Волл-стріт після Microsoft та Apple. Вартість акцій Nvidia на фондовому ринку зросла до $1,8 трлн із $540 млрд рік тому.

Цього тижня акції Nvidia обійшли акції Tesla і стали найбільш торгованими на Волл-стріт. Це ще більше підвищило популярність компанії після того, як вона стала третьою за вартістю компанією США і продемонструвала ще більше свідчень того, наскільки важливими для інвесторів стали ставки, повʼязані зі штучним інтелектом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *