Новий пакет санкцій проти Росії схвалили посли країн ЄС

Постійні представники країн-членів ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти Росії, офіційно його буде затверджено 24 лютого. Про це повідомило головування Бельгії в Раді ЄС у соцмережі Х.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Погоджений 21 лютого пакет санкцій є одним із найширших, схвалених ЄС. Офіційне його затвердження очікується 24 лютого, йдеться у повідомленні.
  • «Ми додаємо майже 200 фізичних і юридичних осіб до нашого пакета позначень, у результаті чого кількість списків ЄС перевищила 2000», – повідомив Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель. 
  • Він наголосив, що за допомогою нового пакета Брюссель вживає більше заходів «проти організацій, що займаються обходом вимог, а також проти оборонного та військового секторів».

Контекст

ЄС уже ввів чимало заборон, наприклад для морського імпорту російської нафти, а зовсім недавно – на алмази. Брюссель вважає, що мало що залишилося того, у чому країни ЄС могли б дійти одностайної згоди, а санкції щодо російського ядерного палива та скрапленого природного газу поки що вважаються такими, що не обговорюються.

18 грудня Європейська рада прийняла 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів через агресивну війну Росії проти України.

13-й пакет санкцій стосуватиметься структур, які беруть участь у виробництві озброєнь і постачанні технологій та електроніки, котрі використовують російські оборонні компанії, писав Bloomberg.

Також ЄС планував запровадити заходи проти судноплавних компаній, які займаються перевезенням боєприпасів.

Крім того, Брюссель запропонував заборонити фірмам ЄС торгувати з низкою компаній з Китаю, Туреччини, Індії та Сербії під приводом того, що вони сприяють РФ у війні проти України.

14 лютого угорська сторона на зустрічі постійних представників ЄС заблокувала процес узгодження 13-го пакету санкцій проти Росії. Причиною співрозмовники видання називають включення до нового пакету китайських компаній, які сприяють РФ у війні в Україні.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *