NovaPay планує почати видачу кредитів для малого та середнього бізнесу в червні

Фінансовий сервіс NovaPay має намір запустити кредитні лінії для малого та середнього бізнесу (МСБ) орієнтовно у червні, а найближчим часом хоче випустити кредитні картки, повідомила директорка з продажів компанії Тетяна Віканова, пише «Інтерфакс-Україна».

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • «Якщо говорити про продукти кредитні, у нас будуть кредитні лінії для підприємців, і зараз, найближчим часом, ми вийдемо з кредитною карткою», – сказала вона.
  • Віканова додала, що наразі продукт кредитної лінії для МСБ перебуває на стадії розробки, його запуск очікується приблизно у червні цього року.
  • Вона нагадала, що місяць тому NovaPay імплементувала відкриття рахунків для фізосіб-підприємців (ФОП). За її словами, рахунки відкрили вже 4000 ФОПів.
  • NovaPay має на меті за цей рік залучити щонайменше 500 000 клієнтів і 50 000 ФОПів, зазначила вона.
  • «Якщо ми говоримо про стратегію трьох років, то це 3 млн клієнтів в onboarding, це міжнародні платежі через наш мобільний застосунок, це післяплата. І не лише в межах України. І звичайно це також посилка в кредит», – заявила Віканова.

Контекст

NovaPay – міжнародний фінансовий сервіс, що входить до групи компаній NOVA («Нова пошта») і майже 12 років надає платіжні сервіси онлайн і офлайн у більш ніж 3500 відділеннях «Нової пошти». 

За даними НБУ, компанія обіймає 35% від загального обсягу внутрішньодержавних грошових переказів.

У 2023 році NovaPay отримала розширену ліцензію НБУ. Компанія стала першою українською небанківською установою, що має право відкривати рахунки, випускати кредитні та платіжні картки, а також надавати послуги еквайрингу та грошових переказів бізнесу.  

За даними НБУ, чистий прибуток ТОВ «НоваПей» у першому кварталі 2023 року зріс майже в 3,4 раза порівняно з аналогічним періодом попереднього року – до 757,9 млн грн.

Чистий дохід NovaPay від реалізації в січні–березні 2023 року сягнув 1,6 млрд грн, що більш ніж удвічі вище за показник січня–березня 2022-го – 812,5 млн грн.

Активи NovaPay на кінець першого кварталу 2023 року становили 4,4 млрд грн (+49,1%). У результаті власний капітал зріс більш ніж утричі – до 1,7 млрд грн.

NovaPay у 2023 році збільшила кількість транзакцій на 31% – до 354 млн порівняно з 2022 роком. Усього через систему пройшло переказів на 235,5 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *