Німецький Rheinmetall вироблятиме боєприпаси для України

Найбільший німецький виробник зброї – Rheinmetall – побудує новий завод з виробництва боєприпасів для виконання контрактів та постачання озброєння в Україну. Про це інтервʼю Bild сказав гендиректор концерну Армін Паппергер.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • Він назвав темпи швидкими – те, що раніше зайняло б 10 років, тепер досягається за кілька місяців. 
  • «Ми побудуємо новий завод снарядів у Німеччині в рекордні терміни, щоб створити стратегічну безпеку поставок», – сказав Паппергер.
  • Коментуючи закиди щодо недостатньої підтримки урядом ФРН України, Паппергер відзначив активну співпрацю між посадовцями і збройовою промисловістю.
  • «Багато чого змінилося на краще у військових закупівлях. Лише Rheinmetall минулого року отримав замовлення або рамкові угоди від уряду на понад €10 млрд – для Бундесверу та для України. Цього року ця сума зросте щонайменше до €15 млрд», – наголосив гендиректор Rheinmetall.

Контекст

На початку 2023 року Rheinmetall повідомив, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У березні повідомлялося, що Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду. Паппергер тоді заявив, що концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

На початку грудня стало відомо, що Rheinmetall отримав замовлення на виробництво і постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько €142 млн. Боєприпаси планується поставити у 2025 році.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *