Німецька Bayer втратила близько €7,6 млрд капіталізації. Акції пережили найбільше падіння в історії корпорації

Німецька корпорація Bayer AG пережила найбільше падіння акцій за всю історію, втративши близько €7,6 млрд ринкової вартості після судових розглядів та невдач у розробці ліків, пише Bloomberg. Акції впали до найнижчого рівня за більш як десятиліття.

Ключові акти

  • Акції впали на 21% на торгах у Франкфурті, внаслідок чого ринкова вартість Bayer впала приблизно до $37 млрд.

Німецька Bayer втратила близько €7,6 млрд капіталізації. Що спровокувало найбільше падіння акцій в історії корпорації /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

  • Німецька компанія заявила в неділю, 19 листопада, що завершила пізню стадію випробувань антитромботичного препарату Асундексіан через недостатню ефективність. Експериментальний препарат, який зазнав невдачі, був покликаний допомогти стимулювати зростання компанії після того, як нинішні препарати Ксарелто і Ейлеа втратять свій патентний захист у найближчі роки.
  • Оголошення було зроблено через два дні після того, як присяжні штату Міссурі зобовʼязали підрозділ Bayer Monsanto виплатити понад $1,5 млрд трьом колишнім користувачам препарату Roundup, які вважають гербіцид винним у захворюванні на рак.
  • Компанія Monsanto зіткнулася з вердиктами присяжних, згідно з якими продукт Roundup містить канцерогени. 
  • Bayer заявила, що оскаржуватиме вирок, і наполягає на тому, що продукт безпечний. Два роки тому компанія виділила цілих $16 млрд на врегулювання понад 100 000 випадків, повʼязаних із впливом Roundup на здоровʼя.
  • Наразі конгломерату загрожує друга хвиля судових позовів. 
  • В даний час компанія Bayer знаходиться на черговому судовому процесі Roundup перед присяжними в суді штату Філадельфія, в якому бере участь людина, яка звинувачує засіб від бурʼянів у своєму раку. 

Контекст

Пʼять років тому німецький конгломерат поглинув компанію Monsanto Co. за $63 млрд. Наразі судовому розгляду з приводу препарату Roundup від Monsanto, що знищує бурʼяни, не видно кінця, особливо після того, як вердикт присяжних підвищив ризик того, що Bayer зрештою доведеться використати всі або, можливо, навіть більше, $16 млрд, які він виділив для позовів щодо Roundup.

Події підвищують ставки для Білла Андерсона, який приєднався до компанії цієї весни і обійняв посаду головного виконавчого директора у червні. Раніше він розглядав потенційне розділення конгломерату на різні напрями: фармацевтика, сільське господарство та здоровʼя споживачів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *