«Не працюємо в РФ і не плануємо повертатись». Польський ритейлер LPP відреагував на звіт Hindenburg Research

Власник магазинів Reserved, Sinsay, Cropp і Mohito не вів жодної операційної чи комерційної діяльності у Росії з травня 2022 року, йдеться у заяві компанії на тлі звинувачень, що вихід ритейлера LPP з ринку РФ лише фейк. Наперердодні таку інформацію оприлюднила американська дослідницька компанія Hindenburg Research.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У заяві польського ритейлера LPP сказано, що він не володіє російською компанією і не має з нею жодних стосунків. Так, група не контролює прямо чи опосередковано російську компанію і впливає будь-яким чином її діяльність.
  • Ритейлер нагадує, що завершив угоду з продажу російської компанії, яка як «абсолютно незалежна особа реалізує в Росії товари від свого імені та за свій рахуно».
  • Також LPP зазначає, що Казахстан не є транзитним ринком для компанії і вона не відправляла товари до Росії через цю країну.
  • «Ані LPP, ані особи з правління компанії не планували та не планують повертатися до діяльності на російському ринку», – йдеться у заяві.
  • Генеральний директор LPP Марек Пехоцький назвав претензії Hindenburg Research «хибними» і заявив, що вони є спробою зманіпулювати та «завдати шкоди не лише компанії та співробітникам, а й інвесторам та діловим партнерам, продиктовані лише бажанням отримати прибуток».
  • Відповідно до договору купівлі-продажу, укладеного в 2022 році, російська компанія реалізує на території Росії товари, у тому числі придбані в так званий перехідний період, сказано у повідомленні.
  • «Перехідний період розрахований максимум до кінця 2026 року і аж ніяк не означає, що LPP продовжить торгувати у Росії», – заявила компанія, додавши, що збирається його скоротити.

Контекст

Виробник одягу LPP вже 30 років працює у Польщі та за кордоном. LPP управляє пʼятьма модними брендами: Reserved, Cropp, House, Mohito та Sinsay, продукція яких доступна майже на 40 ринках по всьому світу.

Компанія має мережу з більш ніж 2000 магазинів загальною площею 1,9 млн кв.м. В її офісах та структурах продажу у Польщі, Європі, Азії та Африці працюють близько 30 000 осіб. Компанія котирується на Варшавській фондовій біржі в індексі WIG20 та входить до індексу MSCI Польща.

15 березня акції LPP впали на 35% на торгах у Варшаві через доповідь «вбивць компаній» з Hindenburg Research. Попри заяву про вихід LPP з російського ринку у 2022 році, загальний виторг компанії у 2022-2023 фінансовому році все одно збільшився на 40,5%, йдеться в розслідуванні. «Ми вважаємо, що LPP змогла опублікувати такі чудові результати, тому що її відмова від російського бізнесу була фальсифікацією», – написали в Hindenburg.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *