Нардеп Нестор Шуфрич проведе у СІЗО два місяці

Печерський районний суд Києва увечері 15 вересня обрав народному депутату Нестору Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, пише Суспільне. Нардепа підозрюють у державній зраді. 

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти 

  • Початок засідання суду тричі переносили. Розгляд справи почався о 18:15.
  • Суд відправив Шуфрича під варту без права на заставу на 60 днів – до 13 листопада. На нардепа одягнули кайданки у залі суду. Шуфрич заявив, що оскаржить запобіжний захід.

Суд відправив Шуфрича у СІЗО без можливості внесення застави /Фото 1

Нестор Шуфрич у залі суду. Фото: Олександр Магула/Суспільне

Контекст

Зранку 15 вересня СБУ спільно з Держбюро розслідувань та Офісом генпрокурора заявили, що зібрали доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Шуфрича. Йому повідомлено про підозру у державній зраді. Також Служба безпеки України провела у Шуфрича обшуки. Слідчі дії тривають.

Слідчі заявляють, що Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, який займався координацією російської агентури в Україні.

За даними СБУ, одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *