НАБУ і САП повідомили народному депутату про підозру у заволодінні земельними ділянками площею 320 га

НАБУ і САП повідомили народному депутату України IX скликання та ще трьом особам про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га. Збитки держави від таких дій оцінюються у понад 123 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби НАБУ. За даними Центру протидії корупції, йдеться про нардепа від групи «Довіра» Роберта Горвата.

Ключові факти

  • За даними слідства, у 2016-2019 роках нардеп, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей (ГУ Держгеокадастру області), розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га, які перебували у постійному користуванні держпідприємства. 
  • За цією схемою директор держпідприємства мав відмовитися від права користування землею та звернутися до ГУ Держгеокадастру області з відповідною заявою. 
  • Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок таких дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків, йдеться у повідомленні НАБУ.
  • Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.
  • НАБУ і САП не розкривають прізвища депутата. За даними ЦПК, йдеться про депутата від групи «Довіра» Роберта Горвата. Раніше він був членом фракції БПП, а на виборах 2019 року виграв округ на Закарпатті як безпартійний.

Схема з землею на 123 млн грн. Народному депутату Горвату повідомили про підозру /Фото 1

Схема з землею на 123 млн грн. Народному депутату Горвату повідомили про підозру /Фото 2

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *