На Вінниччині та Івано-Франківщині з’являться два нових індустріальних парки – «Дністер» і «Галіція»

На Вінниччині та Івано-Франківщині з’являться два нових індустріальних парки: буде створено понад 1200 робочих місць в переробній галузі. Загальні інвестиції у два індустріальні парки на найближчі три роки мають скласти понад 1,5 млрд грн, йдеться у пресрелізі Мінекономіки.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • До реєстру індустріальних парків внесено два нові індустріальні парки — «Дністер», який розташовано на території Ямпільської міської територіальної громади Могилів-Подільського району Вінницької області, та «Галіція» – на території Калуша Івано-Франківської області. Відповідні рішення уряд ухвалив на засіданні 29 березня 2024 року.
  • Відповідно до концепції індустріального парку «Дністер» на площі 17,2 га буде створено 265 робочих місць у переробній промисловості. Передбачається, що парк буде спеціалізуватись на виробництві паперу та паперових виробів, переробці рослинної продукції та інших сферах діяльності, сумісних із зазначеними.
  • Індустріальний парк «Галіція» буде розташований на площі 19,8 га та забезпечить створення до 1000 робочих місць. Основні виробництва цього парку також будуть спеціалізуватись у сфері переробної промисловості, але основний напрямок роботи передбачатиме виготовлення різноманітних будівельних матеріалів. 
  • На території парку буде започатковано виробництво будівельних матеріалів із глини, виробництво цементу, вапна та гіпсових сумішей, а також виготовлення виробів із бетону, гіпсу та цементу. 
  • Також інвестори планують розпочати виробництво машин і устаткування, запровадити переробку промислових та побутових відходів, займатись науково-технічною діяльністю, а також створити підприємства, які працюватимуть з альтернативною енергетикою та над зберіганням енергії.

Контекст

На початок лютого 2024-го до офіційного реєстру Мінекономіки внесено 75 індустріальних (промислових) парків. 

Серед приватних компаній, які розвивають індустріальні парки в Україні, – UFuture Василя Хмельницького, Dragon Capital Томаша Фіали, група «Епіцентр К» Олександра та Галини Герег, Uparks Бориса Шестопалова та інші.

Торік група «Епіцентр К» стала ініціатором створення парку «Вуглецево-нейтральний Еко Агро Хаб Поділля «Городок» у Хмельницькій області. 

Також минулого року співзасновник HD-group і GFS Group Борис Шестопалов ініціював будівництво індустріального парку Volia Agri-Food Park у Вінниці.

Інвестиційна компанія Dragon Capital ввела в експлуатацію першу чергу індустріального парку М10 Lviv Industrial Park.

2 лютого уряд зареєстрував індустріальний парк «Універсал Індастрі». Він розташований у селищі Рокитне Білоцерківського району Київської області на території 13,3 га. У новому парку планується залучити інвестиції у виробництво будівельних металевих конструкцій і готових металевих виробів, машин й устаткування, а також харчових продуктів. З інвесторами попередньо узгоджено, що в ІП буде вкладено 735 млн грн.

1 березня уряд включив до Реєстру індустріальних (промислових) парків «Смарт Тех Індастрі». Цей парк планує залучати інвестиції в переробку зерна кукурудзи для виробництва борошна та кормів для тварин. Він розташований на 13 га у Лубенському районі на Полтавщині.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *