Міноборони призначило директором «Агенції оборонних закупівель» Марину Безрукову

Директором державного підприємства Міністерства оборони «Агенція оборонних закупівель» була призначена Марина Безрукова, повідомляє пресслужба Міноборони. Відомство видало відповідний наказ.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, міністерство вибудовує нову архітектуру закупівель, яка має унеможливити прояви корупції та буде відповідати стандартам НАТО.
  • «Зміна менеджменту – це перший крок до кардинального перезавантаження «Агенції оборонних закупівель. Наш пріоритет – це своєчасне та якісне забезпечення наших воїнів усім необхідним. Без простору для корупції», – сказав він.
  • Зміна очільника – перший крок до трансформації ДП, далі планується створення Наглядової ради з менеджерів міжнародного рівня.
  • Водночас Безрукова заявила, що ДП слід робити акцент на інноваціях та стратегічних партнерствах, щоб забезпечити найсучасніше озброєння для ЗСУ.

Контекст

Марина Безрукова із січня 2017 року працювала в НЕК «Укренерго» на посадах члена правління, директора з управління ланцюгами поставок тощо. Зазначається, що в «Укренерго» вона розробила та впровадила сучасну політику закупівель. Раніше Безрукова працювала в корпоративному секторі в компаніях різних сегментів економіки.

З 1 грудня 2023 року в Україні працює нова система закупівель для Збройних сил України, розроблена за принципами НАТО. Раніше всі повноваження щодо закупівель були зосереджені в Департаменті ресурсного забезпечення Міноборони. Нова система закупівель складається з двох рівнів. На першому рівні – Департамент політики закупівель Міноборони, на другому – два новостворених держпідприємства, які безпосередньо займатимуться закупівлями: «Агенція закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу») та «Агенція оборонних закупівель». 

У січні міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що внутрішній аудит Міністерства оборони та оновлена Генеральна інспекція вже виявили за останні чотири місяці порушень на понад 10 млрд грн, які були вчинені раніше.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *