Міноборони оголосило закупівлю дронів через Prozorro майже на 3 млрд грн

Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони вперше придбає через систему Prozorro 20 000 безпілотних авіаційних комплексів (БПАК). Про це повідомила пресслужба Міноборони.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Загальна очікувана вартість – майже 3 млрд грн (без ПДВ). Термін постачання – до 31 травня 2024 року.
  • Закупівля відбуватиметься шляхом застосування рамкової угоди. Це дозволить у конкурентний спосіб закуповувати необхідні товарні позиції, не розкриваючи для загального доступу чутливу інформацію, йдеться у повідомленні.
  • Оголошення опубліковано в Prozorro 4 березня. Планується закупити БПАК типу DJI Mavic 3E – 15 000 одиниць (очікувана вартість – 2,55 млрд грн (без ПДВ); БПАК типу DJI Mavic 3 Thermal – 5000 одиниць (очікувана вартість – 989 млн грн (без ПДВ).
  • Очікувану вартість розраховано шляхом виведення середньої ціни на основі отриманих комерційних пропозицій, уточнили у пресслужбі Міноборони.

Контекст

У лютому цього року Кабмін ухвалив постанову, яка дозволяє державі закуповувати дрони Mavic, Autel та Matrice через Prozorro. 

Mavic, Autel та Matrice – базові дрони на першій лінії, які є «очима» піхоти, каже екскомандир підрозділу 15-ї бригади артрозвідки Олег Берестовий. Масштаби використання таких дронів на фронті – десятки, а то й сотні тисяч, говорить командир добровольчого підрозділу «Хартія» Всеволод Кожемяко. 

Держава розраховує підвищити конкуренцію серед постачальників і таким чином зменшити вартість трьох популярних на фронті дронів, зазначив Федоров. Відтепер будь-який постачальник цих моделей зможе подати заявку на участь у тендерах у рамках урядового проєкту із закупівлі безпілотників «Армія дронів». Як нововведення змінює правила гри, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *