«Дюна: Частина друга» показала один із найкращих стартів в Україні в історії Warner Bros.

Фільм «Дюна: Частина друга» режисера Дені Вільнева зібрав в українських кінотеатрах за перші вихідні 32,6 млн грн, повідомили «Бабелю» у пресслужбі Warner Bros. Pictures Україна. Це стало абсолютним рекордом для фільмів цієї кінокомпанії з початку повномасштабного вторгнення.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Також стрічка увійшла до трійки найуспішніших стартів фільмів Warner Bros. в Україні за всю історію. 
  • «Дюна: Частина друга» поступилася лише картинам «Дюна» (2021 року) та «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» (2018 року). За перший вікенд «Дюна» зібрала в прокаті 34,3 млн грн, а «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» – 39,2 млн грн. Прокат фільму триває.

Контекст

Стрічка «Дюна: Частина друга» також показала найкращий з початку року старт у кінотеатрах США, зібравши $81 млн на перший вікенд після релізу. У світі фільм заробив ще $97 млн, сукупні касові збори сягнули $178 млн

Друга частина «Дюни» вийшла на великі екрани 29 лютого. У перший день прокату фільм зібрав $5,2 млн у 13 країнах. Загалом стрічку покажуть у 71 країні – їй прогнозують вищі касові збори, ніж у першої частини, що заробила $402 млн.

Після світової прем’єри в Лондоні фільм отримав переважно позитивні відгуки кінокритиків. Друга «Дюна» занурює глядача в культуру фрименів і має щонайменше сім масштабних екшн-епізодів, зокрема сцену їзди на гігантському піщаному хробаку. Дія розгортається у нових локаціях, серед яких королівство барона Харконнена на індустріальній планеті Гіді Прайм.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *