«МХП» Косюка купує компанію у власника бренду Kabanosy

Найбільший український виробник курятини МХП купує компанію з перероблювання мʼяса у власника брендів Kabanosy і «Мʼясний хутір» Олега Дмитрука. Вартість угоди – €14 млн, йдеться у річному звіті компанії МХП.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 15 квітня МХП Юрія Косюка уклав договір купівлі-продажу по придбанню 100% корпоративних прав «у компанії, що займається переробленням мʼяса в Україні», оцінною вартістю €14 млн, йдеться у річному фінансовому звіті МХП, опублікованому на сайті Лондонської фондовій біржі. 
  • У звіті не вказується, що це за компанія. Водночас МХП вже придбала її 24,9% корпоративних прав за €3,5 млн.«Очікується, що угода буде завершена до кінця 2024 року, бо ще має отримати дозвіл від регулюючих органів», – йдеться у звіті МХП. 
  • У квітні МХП стала співвласником ТОВ «Український мʼясний хутір» у Луцьку, помітило видання LIGA.net. Агрохолдингу належить 24,9% корпоративних прав, решта 75,1% – у луцького бізнесмена Олега Дмитрука, свідчать дані YouControl.
  • ТОВ «Український мʼясний хутір» зареєстрований за тією ж адресою, що й ТОВ «Дмитрук-Фудз», яке випускає, зокрема, продукцію під ТМ «Мʼясний хутір», кабаноси під ТМ Kabanosy і ТМ «Чікенззз». 

Контекст

У березні АМКУ дозволив МХП створити спільне підприємство із саудівською компанією Desert Hills Veterinary Services Company Limited. Агрохолдинг Юрія Косюка планує будівництво птахофабрики, інкубатора і комбікормового заводу у Саудівській Аравії.

Наприкінці квітня Perutnina Ptuj D.O.O., що контролюється агрохолдингом МХП, отримала дозвіл АМКУ на придбання низки албанських компаній, що спеціалізуються на виробництві й переробленні курятини.

Чистий прибуток МХП за 2023 рік досяг $142 млн у порівнянні зі збитком у $231 млн за 2022-й, виторг перевищив $3 млрд, збільшившись на 14% порівняно з попереднім роком ($2,6 млрд). 

Експортний виторг МХП зріс до $1,8 млрд, що на 13% більше, ніж за аналогічний період минулого року, і становив 60% від загального виторгу (за 2022 рік – $1,6 млрд, 61%).

Операційний прибуток зріс до $339 млн, що на 33% більше, ніж за попередній рік ($255 млн), а операційна маржа залишилася майже незмінною на рівні 11% (2022 рік – 10%).

Обсяг виробництва мʼяса птиці в Україні залишився стабільним на рівні 718 644 т (697 071 т у 2022-му). Експорт мʼяса птиці з України збільшився на 8% – до 396 923 т (368 380 т).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *