«Метінвест» Ріната Ахметова об’єднала під єдиним керівництвом ГЗК у Кривому Розі

Група «Метінвест» впроваджує нову модель роботи криворізьких видобувних підприємств. З квітня керувати Центральним, Інгулецьким та Північним ГЗК буде єдиний адміністративно-управлінський центр. Для цього створено гірничовидобувний департамент у структурі дирекції групи. Очолив департамент Ігор Тонєв, якого також призначено на посаду єдиного гендиректора трьох ГЗК, повідомила пресслужба групи. 

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Процеси збагачення руди та виготовлення залізорудного концентрату поєднаються в спільний для всіх комбінатів технологічний ланцюжок, зазначила «Метінвест».  
  • Група розраховує на зростання ефективність управління резервами та запасами ГЗК після впровадження нової моделі роботи. Через низьку завантаженість на комбінатах є надлишкові потужності та обладнання, що буде розподілене між виробничими майданчиками компанії в Кривому Розі, зазначається у повідомленні.
  • Крім того, створення єдиного центру управління дасть змогу оптимізувати однакові бізнес-процеси підприємств та централізувати деякі сервісні функції. Це значно зменшить адміністративні витрати, що, своєю чергою, підвищить економічну стійкість ГЗК, наголосили в «Метінвесті».
  • В єдиному центрі управління кожен напрям роботи матиме одного функціонального директора й один відділ для всіх ГЗК: наприклад, з виробництва, фінансів, закупівель тощо. 
  • Водночас кожен ГЗК збереже свій юридичний статус. Централізація управлінських функцій ГЗК торкнеться лише адміністративного персоналу й жодним чином не вплине на працівників робітничих професій, пояснили в «Метінвесті».
  • Гендиректором усіх трьох ГЗК та керівником гірничовидобувного департаменту у структурі операційної дирекції групи призначено Ігоря Тонєва. До цієї посади він із 2019 року очолював збутову компанію Метінвест-СМЦ, а в групі «Метінвест» працює з 2011 року.
  • 2 квітня нового гендиректора представили трудовим колективам консолідованого ГЗК. Всі перехідні процеси на підприємствах буде завершено протягом декількох місяців, зазначається у повідомленні.

Контекст

Зараз українські підприємства «Метінвест», окрім тих, які розташовані у Маріуполі та Авдіївці, продовжують працювати з різним рівнем завантаження, враховуючи фактори безпеки, наявність персоналу, забезпечення електропостачання, а також логістичні та економічні чинники, зазначили в компанії.

За підсумками 2023 року «Метінвест» скоротила виробництво чавуну та сталі на 36%, до 1,7 млн т і на 31%, до 2 млн т відповідно в порівнянні з 2022 роком.

У 2023 році група «Метінвест» скоротила виробництво готової продукції на 18% проти 2022 року, до 2,2 млн т. 

Виробництво плоского прокату знизилося на 36% – до 1,1 млн т – через зупинку маріупольських комбінатів з кінця лютого 2022 року. Виробництво довгого прокату збільшилось на 17% – до майже 1,2 млн т – завдяки стабілізації виробництва заготовки на Каметсталі та нормалізації поставок на Promet Steel в Болгарії. 

Чистий збиток групи Metinvest B.V. (материнська компанія групи «Метінвест») у 2023 році скоротився до $194 млн в порівнянні з $2,2 млрд за підсумками 2022 року. Виторг зменшився до $7,4 млрд з $8,3 млрд, показник EBITDA – до $861 млн з $1,8 млрд, свідчать фінансові результати групи за 2023 рік.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *