Мелінда Гейтс залишає Фонд Гейтса, отримавши $12,5 млрд на свої проєкти

Мелінда Френч Гейтс залишає благодійний фонд, який вона заснувала разом із колишнім чоловіком Біллом Гейтсом понад 20 років тому, і отримає $12,5 млрд на власні проєкти, повідомила вона у соцмережі Х.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Останній день її роботі у фонді буде 7 червня.
  • «За умовами моєї угоди з Біллом, залишивши фонд, я отримаю додатково $12,5 млрд, які я зможу присвятити своїй роботі від імені жінок і сімей», — заявила Мелінда Гейтс, не розкриваючи більш детальної інформації про свої плани.
  • Після її звільнення з посади співголови фонд змінить свою назву на Фонд Гейтса, а Білл Гейтс стане його єдиним головою, повідомив генеральний директор Марк Сузман.
  • За його словами, Мелінда Гейтс сфокусується на покращенні життя жінок і сімей у США та в усьому світі. Зокрема, після спостереження за порушенням прав жінок вона хоче зосередитися саме на цьому напрямку.

Контекст

Мільярдери-благодійники розлучилися у 2021 році після 27 років шлюбу, але пообіцяли продовжувати спільну благодійну діяльність. У їхньому остаточному рішенні про розлучення, поданому до суду Сіетла, не було подробиць про досягнуту між ними угоду про поділ їхнього сімейного майна, пише Reuters.

Фонд є однією з найпотужніших і найвпливовіших організацій у світовій охороні здоровʼя: з моменту його створення він витратив понад $75 млрд на впровадження бізнес-підходу у боротьбу з бідністю та хворобами. З 1994 по 2018 рік Білл і Мелінда пожертвували близько $59,5 млрд Фонду, що базується в Сіетлі.

Мелінда Гейтс, чий власний капітал за даними Forbes становить $11,3 млрд, управляє деякими зі своїх інвестицій та благодійною діяльністю через свою інвестиційну компанію Pivotal Ventures, засновану у 2015 році.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *