Mars інвестує $1 млрд у цифрові технології підрозділу кормів для домашніх тварин

Американська компанія Mars планує витратити $1 млрд протягом наступних трьох років на підрозділ догляду за домашніми тваринами. За цей час компанія хоче найняти понад 300 технічних фахівців і залучити нові технології на основі штучного інтелекту, розповів в інтерв’ю Fortune Ікдіп Сінгх, президент Mars Pet Nutrition. 

Mars належать такі бренди кормів для домашніх тварин, як Pedigree, Whiskas, Royal Canin і Sheba. 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • 70% суми інвестицій компанія витратить на технічних фахівців і підвищення кваліфікації персоналу, залучення сторонніх постачальників, зокрема консультантів, щоб зробити підрозділ кормів для собак і котів більш орієнтованим на цифрові технології, зазначив Сінгх.
  • Решта 30% коштів, за його словами, будуть спрямовані на залучення генеративного ШІ, управління даними, електронну комерцію та інші новітні технології. 
  • Ще частину коштів Mars спрямує на розширення парку електромобілів від шведського стартапу Einride із планами випустити 300 вантажівок на дороги в Європі до 2025 року.
  • Сінгх вважає, що компанії слід зосередити більше зусиль на використанні ШІ для розробки продуктів, маркетингових кампаній і для роботи з ланцюгом постачання, щоб звернути увагу молодої аудиторії. Адже такі споживачі тяжіють до соцмереж, зокрема TikTok та Instagram, де дізнаються більше про догляд за тваринами, їхнє харчування та ветеринарну допомогу, зазначив він.

Контекст

У 2024 році американські покупці витратять $150,6 млрд на корм та ліки, ветеринарну допомогу та інші послуги, пов’язані з домашніми тваринами, прогнозує компанія. Попри те що бізнес Mars генерує річний дохід у $20 млрд на ринку виробників кормів для домашніх тварин, компанія стикається з тиском з боку нових онлайн-брендів. 

Ці бренди пропонують зручну щомісячну підписку, яка особливо популярна серед молодих власників тварин. Пандемія COVID-19 змінила звички споживачів, спонукаючи їх більше купувати в інтернеті. Ця тенденція збереглася і після завершення пандемії.

Сінгх наголосив, що для Mars важливо інвестувати в ШІ, електронну комерцію та інші цифрові інструменти, щоби відповідати запитам споживачів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *