Літієва угода на $4,2 млрд зірвалася через втручання найбагатшої жінки Австралії Джини Райнхарт

Літієвий гігант, американська Albemarle, відмовилася від поглинання австралійської гірничодобувної компанії Liontown Resources. Фактично угоду на $4,2 млрд зірвала найбагатша австралійка Джина Райнхарт, яка стала найбільшим інвестором Liontown, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Минулого тижня Райнхарт наростила частку в компанії Liontown до 19,9%, ставши найбільшим інвестором компанії з достатнім впливом, щоб потенційно блокувати голосування акціонерів щодо угоди. Частка Liontown стала найбільшою для Райнхарт інвестицією у виробництво літію.
  • В Liontown повідомили Bloomberg, що Albemarle попередила їх, що не продовжуватиме процедуру підготовки до купівлі через «наростання складнощів, повʼязаних з реалізацією угоди». 

Контекст

Liontown володіє двома великими родовищами літію на заході Австралії. Старт видобування на флагманському проєкті компанії у Кетлін-Веллі заплановано на середину 2024 року. Це одне з найбільших і високосортних родовищ літію у твердих породах у світі. 

Albemarle намагалася придбати Liontown з початку цього року. Це була четверта пропозиція Albemarle, зроблена у вересні. Керівництво австралійської компанії погодилося з нею, і, як очікувалося, її мали підтримати й акціонери. Проте у ситуацію втрутилася Райнхарт. 

Акції Liontown з моменту останньої пропозиції про покупку подешевшали майже на 8%.

Джина Райнхарт – голова австралійської гірничодобувної та сільськогосподарської компанії Hancock Prospecting Group, яку вона успадкувала від свого батька Ленга Хенкока у 1992 році. Статки Райнхарт на середину 2023 року оцінювалися у $32,2 млрд, що робить її найбагатшою людиною Австралії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *