Lifecell отримав понад 555 млн грн чистого прибутку в третьому кварталі. Це на 46% більше, ніж торік

Чистий прибуток оператора мобільного зв’язку lifecell у третьому кварталі зріс на 45,5 % порівняно з аналогічним періодом минулого року до 555,4 млн грн, йдеться у повідомленні компанії. У третьому кварталі минулого року чистий прибуток становив 381,6 млн грн.

Ключові факти

  • У третьому кварталі цього року lifecell продемонстрував зростання доходу на 25,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 2,98 млрд грн.
  • EBITDA у цей період зросла на 16,3 % до 1,65 млрд грн. У результаті чого маржа EBITDA склала 55,3 % у третьому кварталі 2023 року порівняно з 59,8 % у третьому кварталі 2022 року. Зазначається, що причиною зниження маржі стало збільшення витрат на роумінг, інтерконект та електроенергію.
  • Капітальні інвестиції у третьому кварталі зросли на 48,9 % до 952,1 млн грн.
  • У звітному періоді активний 3-місячний ARPU збільшився на 19,2 % порівняно з аналогічним періодом 2022 року до 113,7 грн. Зокрема, у третьому кварталі минулого року він становив 95,4 грн.

Контекст

lifecell – український оператор електронних комунікацій, що надає послуги мобільного зв’язку та передачі даних на базі швидкісного інтернету. 

Станом на кінець третього кварталу активна 3-місячна абонентська база lifecell становила 9,1 млн користувачів.

lifecell належить Turkcell — найбільшому турецькому постачальнику конвергентних телекомунікаційних і технологічних послуг. У другому кварталі 2023-го оператор становив 75,3% виторгу Turkcell International та 7,6% від виторгу всього Turkcell.

7 жовтня СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову. Згідно з інформацією спецслужби, арештований останній актив Фрідмана в Україні – частка в мобільному операторі «Київстар». Згодом стало відомо, що серед арештованих судом активів, є ще один мобільний оператор – lifecell.

У компанії повідомляли, що продовжують працювати в звичайному режимі після накладення арешту на корпоративні права підсанкційних осіб. У lifecell долали, що 54% акцій Turkcell перебувають у вільному обігу на Стамбульській та Нью-Йоркській фондовій біржах. 26,2% акцій Turkcell володіє Фонд добробуту Турецької Республіки (TWF). Решта 19,8% акцій належать IMTIS Holdings S.à.r.l., компанії, яка, в свою чергу, повністю належить International Mobile Telecom Investment Stichting Administratiekantoor (нідерландському фонду).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *