Конгрес США cхвалив оборонний бюджет з $300 млн допомоги Україні

Палата представників США проголосувала за законопроєкт про оборонну політику, який передбачає рекордні $886 млрд видатків, а також допомогу Україні на $300 млн, пише Reuters.

Ключові факти

  • Палата представників підтримала Закон про повноваження національної оборони (NDAA) 310 голосами, проти 118. Документ направили до Білого дому для підписання президентом Джо Байденом.
  • NDAA санкціонує все: від підвищення заробітної плати військовослужбовцям до закупівель кораблів, боєприпасів та літаків.
  • Законопроєкт передбачає виділення рекордних $886 млрд, що на 3% більше, ніж минулого року, Конгрес приймає NDAA вже 63 роки поспіль.
  • Документ також продовжує допомогу Україні, зокрема, Ініціативу сприяння безпеці, до кінця 2026 року, дозволяючи виділяти $300 млн на програму у фінансовому році, що закінчується 30 вересня 2024 року, та стільки ж у наступному.

Контекст

Ця сума є незначною порівняно з $61 млрд допомоги Україні, яку Байден попросив Конгрес схвалити ще у жовтня на допомогу Києву у боротьбі з російським вторгненням.

Цей запит на надзвичайні витрати застряг у Конгресі, оскільки республіканці відмовилися схвалити допомогу Україні, допоки демократи не погодилися на значне посилення імміграційного законодавства.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 12 грудня, зустрівся із законодавцями у Капітолії, аби обґрунтувати необхідність фінансування, але вийшов із зустрічей без зобовʼязань республіканців.

Напередодні Сенат США ухвалив законопроєкт про оборонні потреби (NDAA) із витратами у $886 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *