Компанія-власник Viber відкриває новий офіс в Україні

Японська компанія Rakuten Group, Inc., власник додатку Rakuten Viber, відкрила офіс у Києві, йдеться у релізі. Компанія також планує приєднатися до української ініціативи «Дія.City» і подати відповідну заявку навесні, повідомив Forbes VP of Growth Наско Райков.

Ключові факти

  • Три підрозділи Rakuten – Rakuten Viber, Rakuten Advertising та Rakuten Rewards – нині займаються розробкою програмного забезпечення та цифровим маркетингом, зосередженими у Києві та Одесі. 
  • У київському офісі Rakuten планує провсети додатковий набір співробітників у технологічному секторі та призначити регіонального менеджера для нагляду за місцевими операціями. Одним із них, як очікується, стане запуск в Україні сервісу цифрового гаманця Rakuten Viber після його успішного впровадження у низці європейських країн.
  • VP of Growth Rakuten Viber Наско Райков повідомив Forbes, що компанія активному пошуку сountry-директора і зараз проводить інтервʼю. Щодо «Дія.City» компанія планує подавати заявку навесні 2024 року.

Контекст

Компанія Viber зʼявилася у 2010 році після відкриття R&D-офісу у Тель-Авіві. У 2012 році зʼявилася команда R&D у Мінську, далі – в Одесі (2019), Києві (2019, розширили в 2021), потім – в Тбілісі (2022). Паралельно компанія віддалено наймала фахівців у Польщі, Великій Британії та Болгарії.

Як зазначають в компанії, розробка Rakuten Viber завжди керувалася і керується з Тель-Авіву. 

Viber – найпопулярніший месенджер в Україні. За даними компанії, у 2022 році загальна тривалість дзвінків українців через Viber склала 48,1 млрд хвилин, що на 44% довше, ніж минулого року. А кількість надісланих повідомлень, попри виїзд людей за межі України через війну та перемикання на іноземні номери, залишилася на рекордному рівні 2021 року – майже 97,5 млрд.

З 30 листопада у месенджері Rakuten Viber в Україні зʼявилася щомісячна підписка з новими функціями. Серед них: розшифровка голосових повідомлень у текст, обмеження реклами, режим невидимки та інші.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *