Колишня соцмережа Twitter обмежувала доступ до сайтів ЗМІ, які критикував Маск

Компанія X (раніше Twitter) обмежувала доступ до сайтів ЗМІ та соцмереж, які критикував власник компанії Ілон Маск, пише The Washington Post із посиланням на результати власного аналізу.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Користувачі Twitter, які переходили за посиланнями на сайти, чекали близько пʼяти секунд, перш ніж сторінка завантажувалася, повідомило видання. 
  • Падіння швидкості завантаження сторінок зафіксоване при переході на сайти The New York Times, Facebook, Instagram, Bluesky, Substack, Reuters. 
  • Як зазначає WP, з усіма цими сайтами Маск конфліктував або конкурував Х.
  • Водночас більшість інших сайтів, наприклад The Washington Post, Fox News і YouTube, завантажувалися за секунду або менше.
  • Після того, як WP повідомила про обмеження, час затримки доступу до сайтів знизився до нуля. 
  • Маск, який називає себе «абсолютним прихильником свободи слова», не відповів на запит про коментар. X також не прокоментувала новину. 

Контекст

Інтернет-компанії вкладають мільйони доларів, щоб забезпечити якнайшвидше відкриття сторінок своїх сайтів. Навіть незначні затримки можуть призвести до різкого падіння трафіку, що забирає рекламні доходи у компаній. 

Дослідження Google, проведене у 2016 році, показало, що 53% користувачів залишають сайт, якщо його завантаження займає понад три секунди. 

Співрозмовник WP, знайомий з роботою NYT, повідомив, що після початку обмежень газета зафіксувала падіння трафіку з сайту X.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *