Книга Я, Побєда і Берлін Кузьми Скрябіна. Як зросли продажі після виходу фільму

Після виходу фільму «Я, «Побєда» і Берлін», знятого за книгою Кузьми Скрябіна, попит на неї зріс майже в 10 разів. Про це Forbes повідомив Олександр Красовицький – генеральний директор видавництва «Фоліо», у якому повість вийшла друком.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У січні «Фоліо» надіслало книгарням 230 примірників повісті Скрябіна, у березні їх кількість сягнула 1700, а у квітні – 2200 примірників, каже Красовицький. 
  • У «Фоліо» фіксують зростання попиту не лише на повість, за якою зняли фільм, а і на інші книги Кузьми Скрябіна – «Я, Шонік і Шпіцберген», «Поезія» та «Я, Паштєт і армія». «Я, «Побєда» і Берлін» – це другий за популярністю хіт видавництва після книги «Полон» працівниці пресслужби «Азов» Валерії «Нави» Суботіної, каже Красовицький.
  • Прем’єра фільму «Я, «Побєда» і Берлін» відбулась 14 березня. «Зростання попиту почалось за три тижні [до прокату] із початком активного піару фільму», – каже генеральний директор «Фоліо». На збільшення продажів працює і обкладинка з кадром з фільму, переконаний Красовицький. 

Контекст

Прокат українського фільму за повістю Кузьми Скрябіна «Я, «Побєда» і Берлін» стартував 14 березня 2024 року.

За півтора тижня у прокаті фільм зібрав касу майже 32 млн грн. Для порівняння, «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча за результатами другого вікенду зібрав 14,1 млн грн, а «Довбуш» Олеся Саніна – 23,3 млн грн. Нині загальний бокс-офіс фільму сягає понад 58 млн грн, свідчать дані DzygaMDB.

За сюжетом, музикант-початківець Кузьма за три дні до концерту вирушає з другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Він хоче обміняти раритетну автівку на шестисотий «Мерседес» у відомого колекціонера. Кузьма обіцяє своїй коханій дівчині Барбарі повернутися додому на крутій тачці, а хлопцям з гурту – обов’язково встигнути на виступ. Але усе йде шкереберть. 

Свою частку прибутку з національного прокату продюсери фільму передадуть Фонду імені Кузьми Скрябіна, який допомагає військовим.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *