Китайський виробник модного одягу Shein подав заявку на IPO в США

Китайський виробник модного одягу Shein подав заявку на проведення IPO у Нью-Йорку у конфіденційному порядку. Про це пише Reuters із посиланням на обізнані джерела. 

Ключові факти

  • Первинне розміщення може відбутися у 2024 році, андеррайтерами виступатимуть Goldman Sachs, JPMorgan та Morgan Stanley.
  • Точні дати IPO, як і можлива оцінка Shein, поки що не називаються. 
  • Раніше цього місяця Bloomberg повідомив, що ритейлер розраховує на оцінку до $90 млрд.
  • Конфіденційний формат дозволяє кандидатам на первинне розміщення непублічно підтримувати контакти з Комісією з цінних паперів та бірж США та за підсумками вносити зміни до документації. Після офіційного оголошення про IPO буде оприлюднено зміст обговорень Shein з регулятором та внесені зміни до документації компанії.
  • Поки не ясно, чи подала компанія заявку до Комісії з регулювання цінних паперів Китаю (CSRC). Китайські компанії зобовʼязані отримати дозвіл від регулятора на розміщення за межами Китаю.
  • «Оскільки це значний і агресивний гравець у роздрібній торгівлі, Shein приверне великий інтерес інвесторів», – вважає керуючий директор GlobalData Ніл Сондерс.

Контекст

Ретейлер Shein був створений у Китаї у 2008 році спочатку як ZZKKO, у 2012 році отримав свою нинішню назву. 

У 2022 році з регуляторних та фінансових міркувань Shein переніс головний офіс до Сінгапуру. У травні 2022 року за підсумками чергового раунду фінансування вартість Shein оцінювалася в $100 млрд і компанію називали найбільшим світовим ретейлером модного одягу. Однак у травні 2023 року вартість компанії за підсумками нового раунду фінансування оцінювалася лише у близько $60 млрд.

Якщо Shein проведе IPO, то стане однією з найдорожчих публічних китайських компаній, які розмістили свої цінні папери на біржі в США. 

Зараз найдорожчою публічною компанією є сервіс таксі Didi Global, який у 2021 році залучив у ході IPO $4,4 млрд і був оцінений у $68 млрд. А вже у червні 2022 року Didi була змушена піти з Нью-Йоркської фондової біржі через тиск китайської влади на технологічних гігантів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *