Китайська Xiaomi анонсувала початок поставок свого першого електромобіля у березні, акції стрімко зросли

Китайський виробник смартфонів Xiaomi заявив у вівторок, що цього місяця почне поставки свого першого електромобіля моделі SU7, пише Reuters. Акції Xiaomi зросли на 7% під час ранкових торгів.

Ключові факти

  • Пʼятий за величиною в Китаї виробник смартфонів повідомив, що має 59 магазинів у 29 містах по всій країні, які приймають замовлення. 
  • Презентація запланована на 28 березня.
  • Продажі електромобілів у Китаї зросли на 18% у січні-лютому, для порівняння за весь 2023 рік зростання становило 21%. Цього року відбувся раунд більш глибокого зниження цін під керівництвом лідера ринку BYD, щоб залучити споживачів на тлі ослаблення внутрішнього попиту.
  • На презентації седана Speed Ultra 7 (SU7) у грудні генеральний директор Лей Цзюнь заявив, що Xiaomi планує увійти до пʼятірки найбільших автовиробників світу.
  • SU7 оснащений технологією «суперелектричного двигуна», яка здатна забезпечувати швидкість прискорення вище, ніж у Tesla та Porsche.
  • Аналітики кажуть, що загальна операційна система автомобіля Xiaomi сподобається чинним клієнтам компанії.

Контекст

Xiaomi прагне вийти за рамки свого основного бізнесу та зайнятися електромобілями на тлі стагнації попиту на смартфони – план, який компанія вперше окреслила у 2021 році.

Її автомобілі вироблятиме підрозділ державного автовиробника BAIC Group на заводі в Пекіні річною потужністю 200 000 автомобілів.

Гігант смартфонів пообіцяв інвестувати $10 млрд в автомобілі протягом десяти років.

У серпні Xiaomi отримала схвалення держоргану Китаю на виробництво електромобілів. У грудні компанія представила свій перший електромобіль SU7.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *