Ірина Чечоткіна розповіла, як Rozetka працює в Польщі

Найбільший гравець e-commers в Україні Rozetka з березня 2023 року працює в Польщі. Його співвласниця Ірина Чечоткіна розповіла Forbes про те, як йде бізнес на ринку сусідньої країни

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Портал Rozetka.pl за півроку роботи в Польщі вийшов на показник 10 000 замовлень на місяць, розповіла Forbes Ірина Чечоткіна. «Для старту це не мало», — зазначає вона. Кількість замовлень в Україні компанія не розкриває. Проте, у 2019 році Rozetka.ua обробляла щомісяця порядку 1,6 млн замовлень, підрахував керуючий партнер інвесткомпанії Capital Times Сергій Гончаревич.
  • За словами співвласниці Rozetka польський сайт задумували в першу чергу як сервіс для українців, що знайшли прихисток в Польщі, проте ним користуються і поляки.
  • Rozetka.pl розпочинав роботу, як інтернет-магазин техніки та одягу. Зараз в його асортименті тринадцять категорій. Це- товари для дому, одяг, взуття, продукти харчування, тощо. «Йде велика робота по наповненню складу, збільшенню асортименту, побудові відносин з постачальниками», – розповідає Ірина Чечоткіна.
  • Rozetka продає товари не тільки через власний інтернет-магазин, а й на найбільшому маркетплейсі країни Allegro. За словами Чечоткіною, її компанія вчиться у гіганта європейського ритейлу. «Allegro великі молодці, мені цікаво те, що і як вони роблять, як себе ведуть, це повчально», – каже співвласниця Rozetka.
  • Владислав Чечоткін раніше розповідав Forbes, що перша ціль компанії – вийти з польським проєктом в нуль. Щоб команда, яка працює над ним, змогла себе прогодувати.
  • Інтервʼю з Іриною Чечоткіною буде надруковано в наступному номері Forbes Ukraine.

Контекст

Rozetka почала виходити на ринок Польщі ще у вересні 2022 року, запустивши доставку до польських поштових відділень. Повноцінно інтернет-магазин компанії почав роботу в березні 2023 року. Точну суму інвестицій у новий проєкт співвласник Rozetka Владислав Чечоткін не розкривав, лише зазначав, що йдеться про мільйони доларів.

До повномасштабного вторгнення Rozetka в Україні мала мережу з 270 магазинів. У березні 2022-го місячний виторг Rozetka зменшився з 4 млрд грн до 23 млн грн. У серпні того ж року обіг почав повертатися до довоєнних обсягів, повідомляв Forbes Чечоткін. Станом на лютий 2023 року компанія масштабувалася до 297 торгових точок.

Ще один бізнес, який входить до холдингу Rozetka, – Prom.ua влітку 2023-го оголосив про плани запуску в Румунії або в Туреччині.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *