IPO «Київстар» – президент компанії оцінив перспективи

Президент «Київстар» Олександр Комаров хотів би після війни провести велике українське IPO на західному майданчику. Про це він розказав в інтерв’ю Forbes. 

Ключові факти 

  • Інвестор телекомунікаційного холдингу Veon, американський хедж фонд Shah Capital Management, у квітні цього року пропонував провести IPO «Київстар» або виділити українського оператора в окрему компанію. 
  • Як зазначив президент «Київстар» Олександр Комаров, це підвищує частку акцій в обігу на публічних майданчиках і цікавість з боку інвесторів. Особливо, коли компанія розміщується на локальних біржах. 
  • Водночас він підкреслив, що під час війни вихід оператора на будь-яку міжнародну біржу – неможливий. 
  • «Під час війни будь-яке IPO – це IPO з якимось неймовірним дисконтом. І тоді велике питання, а навіщо воно потрібне? Все ж IPO – це про підвищення вартості, про залучення нового капіталу і так далі», – зазначив Комаров. 
  • Водночас у Veon не розглядають опцію продажу бізнесу стратегічному інвестору. Холдинг сфокусований на розвитку бізнесу на шести ринках, де він знаходиться.

Контекст 

У Shah Capital Management були здивовані, що акції Vеон перебували на рівні близько $19 за штуку та пропонували підвищити їхню вартість за рахунок низки кроків, серед яких і IPO «Київстар». 

Для первинного розміщення мобільному оператору пропонували розглянути варіанти Варшавської фондової біржі або NASDAQ.

Усі ці дії Shah Capital Management пропонував провести після продажу головного російського активу – компанії Вимпелком. 

Телекомунікаційний холдинг Veon закрив угоду з продажу російських активів 9 жовтня 2023 року. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *