Інтергал-Буд може взяти на добудову житлові комплекси Київміськбуду

Компанія «Інтергал-Буд» потенційно готова взятись за добудову проблемних об’єктів у портфелі «Київміськбуду», повідомила Forbes Ukraine комерційна директорка Анна Лаєвська. Однак такі проєкти повинні мати плюсову економіку.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Якщо «Київміськбуд» буде готовий віддати частину своїх проєктів в ринок, «Інтергал-Буд» розгляне можливість їх завершення, розповіла Лаєвська. 
  • «Ми, як і будь-який бізнес, керуємось метою заробітку. І якщо якийсь із проєктів «Київміськбуду» здатен буде дати прибуток нашій компанії, ми готові це розглянути», – каже вона.
  • Зараз проєкти «Київміськбуду», а це 22 ЖК на понад 100 будинків різного ступеню готовності, на паузі. Компанія шукає кошти для відновлення будівництва. 

Контекст

Добудова обʼєктів інших забудовників – не новий досвід для «Інтергал-Буду». 

Компанія завершує один проєкт «Укрбуду» – ЖК Sky Avenue у Києві. «Ми викупили його ще на етапі, коли компанія («Укрбуд». – Forbes) відчувала труднощі, але була живою», – розповіла Лаєвська.

Перший будинок проєкту добудовано, введено в експлуатацію та заселено, тривають будівельні роботи по другому будинку, є плани з виходу на будівництво третього, повідомили в компанії. 

«Інтергал-Буд» у 2021 році вів перемовини щодо добудови обʼєктів «Укрбуду». Але згодом відмовився через надвисокі ризики проєктів, розповіла Лаєвська.

18 житлових комплексів «Укрбуду» передали компанії «Київміськбуд» для завершення будівництва. Сім введено в експлуатацію та п’ять введено частково. 

Пандемія COVID-19, війна та фактор «Укрбуду» – основні причини фінансових проблем «Київміськбуду», випливає з аудиту компанії, проведеного у 2023 році. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *