Intellias придбала американську C2 Solutions. Скільки може коштувати компанія

Українська сервісна IT-компанія Intellias, що розробляє програмне забезпечення на замовлення, оголосила про придбання 100% акцій американської C2 Solutions. Про це Forbes повідомила пресслужба Intellias.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • C2 Solutions спеціалізується на цифровій медицині й розробці технологій для медичного устаткування. У компанії працює близько 65 людей. 
  • Поглинання допоможе Intellias посилити свою присутність на ринку США й поглибити експертизу в цифровій медицині й розробці технологій для медичного устаткування, йдеться в пресрелізі. Також це збільшить кількість активних проєктів у компанії, що дасть змогу Intellias наймати більше спеціалістів і спеціалісток в Україні й за кордоном.  
  • Команда С2 Solutions буде інтегрована в організаційну структуру Intellias. 
  • Сума угоди не розголошується. «С2 Solutions може спокійно коштувати від $15 до $20 млн», – обережно оцінює угоду засновник інвестиційної компанії InSoft Partners Віталій Горовий. Intellias відмовилася коментувати ці підрахунки.
  • «У США нішова компанія зароблятиме вдвічі-втричі більше, аніж в Україні. Ризикнув би сказати, що компанія на 65 експертів сумарно може в середньому заробляти від $10 до $15 млн», – додає він.

Контекст

Для Intellias це вже друга M&A угода. Восени 2022 року компанія придбала IT-компанію Digitally Inspired, яка спеціалізується на галузях роздрібної торгівлі та електронної комерції. До 24 лютого Digitally Inspired могла коштувати $20-25 млн, оцінював засновник інвестиційної компанії InSoft Partners Віталій Горовий. Ціна до російського вторгнення могла досягати $30 млн, казав керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв, тепер – ближче до $20 млн.

«Ми продовжуємо займатися M&A. Команда, яка зробила цю угоду, продовжує працювати. Це наша стратегія. Відчуваємо, що в цьому є користь для компанії», – зазначав у 2022-му СЕО Intellias Віталій Седлер. 

В Intellias працює 3200 фахівців у 14 країнах світу. У 2023-му компанія (ТОВ «Інститут інформаційних технологій «Інтелліас») збільшила виторг майже на 5% – до 4,3 млрд грн. У 2022-му виторг виріс на 79%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *