Hugo Boss продає бізнес у Росії

Компанія Hugo Boss домовилась про продаж свого російського бізнесу оптовому партнеру Stockmann, пише Reuters. Ця угода припинить присутність німецького будинку моди у Росії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Hugo Boss разом із багатьма іншими брендами призупинила свій роздрібний бізнес у Росії невдовзі після вторгнення РФ до України у лютому 2022 року. Компанія також призупинила свою діяльність у сфері електронної комерції на російському ринку та припинила рекламу.
  • Урядова комісія Росії з продажу закордонних активів схвалила угоду, повідомляють росЗМІ, однією з умов якої є збереження всіх робочих місць.
  • Фінансові умови угоди Hugo Boss не розкрили. Росія вимагає, щоб іноземні компанії продавали активи зі знижкою щонайменше 50%.
  • «В результаті угоди Hugo Boss більше не буде в Росії під власною юридичною особою», – йдеться в заяві Hugo Boss.
  • Очікується, що угода буде закрита у третьому кварталі цього року.

Контекст

Станом на 17 грудня 1232 компанії згорнули операції у Росії та заявили про намір покинути країну. Водночас 1573 фірми поки що не збираються покидати російський ринок, працюючи без будь-яких змін. Ще 547 призупинили нові інвестиції та продовжують вичікувати.

Із понад 1500 іноземних компаній, які володіють або володіли активами в Росії, лише 304 остаточно завершили свій вихід, повідомляв KSE Institute. Потенційна вартість може сягати $25 млрд.

Нещодавній аналіз Reuters звітів компаній показав, що вихід з ринку після вторгнення Росії в Україну в 2022 році обійшовся іноземним компаніям у понад $107 млрд у вигляді списань та втраченої вигоди.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *